Bedrijfspensioen


Strategie | Sparen | Beleggen

Een directeur-grootaandeelhouder (dga) heeft een aantal mogelijkheden om zelf pensioen op te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld door een eigen pensioenverzekering of lijfrente aan te schaffen, of door kapitaal op te bouwen binnen uw bv of particuliere bv of kinderrekening bv of zzp pensioen bv.

 

Nr.1 Assets Bitcoin USD (BTC-USD) =24/7/Crypto Open Market 

 

Wat is de marktwaarde van een bedrijf? De marktkapitalisatie van een bedrijf, vaak simpelweg de 'marktkapitalisatie' genoemd, is een manier om te meten hoeveel een bedrijf waard is. De marktkapitalisatie wordt bepaald door de aandelenmarkt en wordt berekend door het totale aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de prijs van één aandeel.

 

De marktkapitalisatie kan beleggers inzicht geven in hoe groot een bedrijf is en kan helpen bij het categoriseren van bedrijven op basis van grootte.

 

Smallcap: Smallcapbedrijven zijn bedrijven met een waarde van minder dan $ 2 miljard, maar meer dan $ 300 miljoen, deze bedrijven bevinden zich meestal in de groeifase en kunnen ook als relatief riskant worden beschouwd om te investeren. Small-capbedrijven zijn meestal jonge bedrijven of bedienen nichemarkten, en hebben maar een paar verschillende inkomstenstromen. Enkele bekende smallcapbedrijven zijn Upwork, Abercrombie & Fitch en FitBit. Midcap: Midcap-bedrijven zijn vaak meer gevestigd en hebben een waarde tussen de $ 2 en $ 10 miljard. Deze bedrijven zullen naar verwachting grote groeispurten meemaken, maar hun markt is ook nogal volatiel, met sterke neergangen in de mix. Midcap-bedrijven bieden meer stabiliteit dan kleinere bedrijven en hebben een trackrecord die inzicht geeft in hun geschiedenis. Enkele bekende midcap-bedrijven zijn American Eagle Outfitters en Domino's Pizza. Large-cap: Large-capbedrijven zijn de gevestigde bedrijven op de aandelenmarkt. Deze organisaties zijn meer dan $ 10 miljard waard en omvatten meestal volwassen en bekende bedrijven zoals Apple, Bank of America en Exxon Mobile.